Reviews

The Best Place for Brunch in Budapest – Déryné Bistro – A Legjobb Reggeliző Budapesten

 

!Scroll down for English!

 

A reggeli számomra olyan, mint az első napsugár egy hosszú és hideg tél után. Az egész napot beragyogja egy nyugodt, kényelmes reggelizgetés, pláne ha mindez csodás környezetben és kiváló kiszolgálással társul! A Déryné pontosan ezt az élményt nyújtja, miközben egy varázslatos kis világba repít.

fullsizerender-58

Egyáltalán nem tartom magam reggeli pacsirtának. Dalolászom én szívesen, úgy délelőtt 10 óra után – akár hajnalig is. A reggeli azonban bármikor képes motiválni az időben kelésre.

Az utóbbi években volt szerencsém különböző éttermekben megfordulni Budapesten és külföldön egyaránt. Itthon mindig is kerestem a különleges élményeket és érzéseket nyújtó helyeket. Utóbbi alatt azt az érzést értem, amikor nem tálalom a szavakat és nehéz megmagyaráznom azt a mérhetetlen örömöt és boldogságot, amit például a Dérynéhez hasonló helyek nyújtanak számomra.

Sokat hallottam, olvastam már a Dérynéről, pár hónapja pedig egy rendezvényen megtetszett a felszolgálók kedvessége, illetve az ételek minősége és elhatároztam, hogy visszatérek egy reggelire.

Néhány héttel ezelőtt Mesi barátnőmmel mondhatni véletlenül kötöttünk ki a Dérynében. Napsütéses vasárnap délelőtt volt, így ennél alkalmasabb időben nem is mehettünk volna. Ahogy beléptünk a vendégek láttán rögtön eszünkbe jutott, hogy talán asztalt kellett volna foglalni – szerencsénk volt.

Az első riadtságból felocsúdva azonnal elvarázsolt minket az élő zene – imádom a reggelihez párosuló muzsikaszót! Szerintem ez a hangulat még a legnagyobb szomorúságot is elűzi bárkiből – minket pedig csak még boldogabbá tett!

capture2

Azt már tudjátok mit keresek és értékelek az éttermekben. Isteni ételek, kiváló kiszolgálás és remek hangulat. Elsőként kiemelném a mi hihetetlenül kedves pincérünket. Az úr tele volt élettel és humorérzékével, kedvességével gondoskodott róla, hogy tökéletesen elégedettek legyünk mindennel. Tudom mit gondoltok, bolond módon rajongok a pincérekért. Ez így igaz! Rengeteg múlik rajtuk! Egy rossz fogást is képes megszépíteni a figyelmes kiszolgálás, ahogy a legjobb ételt is el tudja rontani a nemtörődömség!

Jó szokásomhoz híven mentateát kertem, mert az utóbbi időben remek társam és segítőm lett a különböző ételek okozta problémáim miatt – ezt nem részletezném. Nem számítottam különlegességre, már hozzászoktam, hogy mindenhol kihozzák a filteres változatot – amiért nyilvánvalóan nem rajongok. Aztán megérkezett..

fullsizerender-49

Komolyan mondom nem találtam szavakat! Végre egy étterem, ahol rájöttek, mennyivel egyszerűbb, gusztusosabb és figyelmesebb valódi menta leveleket tenni a forró vízbe. Igen, hihetetlenül válogatós vagyok az ilyen apró dolgokban, amikor étterembe megyek – ez egyben azt is jelenti, hogy pár mentalevéllel és egy pohár forró vízzel boldoggá lehet tenni! Köszönöm minden vendég nevében az odafigyelést ezekre a nüansznyi részletekre!

Mesi egyébként egy presszókávét rendelt laktózmentes tejjel, és idézem szavait: “Nem is emlékszem mikor ittam ennyire finom kávét utoljára!” – ugye nem kell kommentálnom?! 🙂

fullsizerender-48

Ami a reggelinket illeti, egy Angol és egy Deli reggelit rendeltünk – mert egy Angol reggeliből egyszerűen megállapítható, hogy jó helyen járunk-e. Talán már mondanom sem kell, imádtunk mindent!

fullsizerender-50

Mindketten válogatósak vagyunk a különböző húsokat, kolbászokat, virsliket illetően. Az Angol reggeliben lévő kolbász hihetetlenül finom fűszerezést kapott és egyáltalán nem volt zsíros, amiért külön dicséret jár! Nekem különösen ízlett még a paradicsomos bab, puha volt és kellően szaftos – pont ahogy szeretem!

fullsizerender-60

A Deli reggeli tálon sokféle finomság helyet kapott – saláta, tojás, sajtok, sonka, szalámi, fokhagymás pirítós és körözött. Nem szoktam lágy tojást rendelni sehol, mert még én magam sem tudom mindig eltalálni azt az állagot, amit szeretek. Meg is lepődtem, amikor a tálon megláttam a közepesen megfőtt tojást, aminek a sárgája legbelül szinte folyós volt, mégis krémesen szilárd maradt a külseje. Tökéletes!

fullsizerender-59

Az abszolút kedvencünk azonban a körözött, vagyis a magyar hummus volt. Mesi említette egyébként, hogy így is hívják manapság a körözöttet, én nem hallottam korábban – tudom, ciki. Mindig is meggyőződésem volt, hogy az általam készített verzió a legfinomabb – hát nem! Életemben nem ettem ennyire jól fűszerezett, tökéletes állagú körözöttet! A bakancslistámra fel is írtam, hogy megszerzem a Déryné féle receptet – nem lesz egyszerű!

fullsizerender-57

Senkit nem fogok meglepni a pontozásommal, tudom. A Déryné nem egy túlmisztifikált budai burzsujhely – elnézést, de hallottam már ezt is! Inkább egy olyan különleges élményt nyújtó étterem, ahol úgy érezheted mintha nem is Magyarországon lennél. Egy pillanat alatt varázslatos világba repít a maga minden bájával és különleges ízvilágú ételeivel!
Nekem személy szerint elmondhatatlanul tetszik, hogy egyre több ehhez hasonló helyet fedezek fel – és külön köszönöm a barátaimnak, akik jönnek velem felfedezni és elviselik a folyamatos fényképezést/videózást! Budapest egyértelműen egy csodálatos város, tele fantasztikus gasztronómiai élménylehetőségekkel!

Járjatok nyitott szemmel, vegyétek észre mennyire szerencsések vagyunk, hogy ilyen szuper kis városkánk van! ❤

D

RAFT (7).png


Brunch is life! There’s nothing like a well spent Sunday morning with a plate of goodness, especially if it’s made and served exceptionally great! The whole day and week can get the most glamorous glow after an amazing brunch – you know, the one when you just can’t find the words! This is exactly what Déryné offers to you!

fullsizerender-58

In the past year I’ve been in quite a lot of places in Budapest, searching for The Place where I have a special experience. You already know my magic triangle about restaurants – delicious food, excellent service, amazing atmosphere. 

I heard and read a lot about Déryné as it’s a top restaurant to go to, especially for breakfast. Had the luck to organize an event there a few months ago and I absolutely loved the service and the food we’ve got. After that, no doubt I wanted to try their famous brunch and we randomly ended up there with my Bestie a few Sundays ago.

Have to admit, I’m still under the influence of our experience. The day already started well, because it was finally sunny after extremely cold winter weeks. As we stepped in and looked at all the people I just remembered we should’ve book a table – luckily we got a place and happily sat down.

capture

While sitting down, we just realised there was live music and we were speechless. Words cannot describe the happiness I can still feel when I just think back! Déryné knows everything a restaurant should do!

capture2

The biggest respect for the waiters and especially for our lovely waiter. That man was full of life, he was funny, kind and just made everything perfect for us!!! Yeah, I am a fan of waiters/waitresses – can’t and won’t deny, it’s obvious.

I asked for a mint tea as it turned out to be one of the best magical drinks for me, since I’ve had some problems with a few types of dishes. I really didn’t expect much, just a nice filtered tea. Then I’ve got this…

fullsizerender-49

Like seriously?! Blew. My. Mind. I know it doesn’t sound like a big deal for many of you. But I am that picky girl, who really loves all detailed goodness – and must admit, Hungarian restaurants still have a long way to go! Real mint tea with real mint leaves is so much easier to make, and it’s so special. I felt like alright this place does want to make me satisfied – well done Déryné!

My Bestie ordered a coffee with milk and loved it – ‘I don’t even remember the last time I’ve had such a perfect coffee!’ she said.

fullsizerender-48

I can’t believe I just praised a mint tea and a coffee that much – deserved it tho! Regarding to the breakfast we decided to go for an English breakfast and a Deli plate – you can always tell if a place is great from their English breakie! Loved it all!

fullsizerender-50

Special highlight to the sausage in the English breakfast! We are both really picky when it comes to meat, sausages or ham and this one was so well made. Spices on point, soft meat inside, no fatty parts – amazing! Excellent English breakfast, everything was delicious in it, plus the beans were super as well.

fullsizerender-60

On the Deli plate there were many goodies – salad, egg, cheeses, ham, salami, special toasts and cottage cheese cream. One of the best of it was the egg for me. It’s extremely hard to make the perfect egg for my taste – even I can’t always do it. Love it when the yolk is only a bit runny in the inner side, but the outside of the yolk is almost cooked. It was a bit creamy but didn’t run away as I touched it with my knife. This was the perfect egg for me, exactly as I like it!

fullsizerender-59

Have to mention the cottage cheese cream as well. That was our absolute favourite – yeah we loved everything but that was the best of bests! It’s a very common Hungarian breakfast made with our special cottage cheese which we call túró and we usually mix with paprika powder, finely chopped onions, sour cream and other things according to the taste. Déryné made the best cottage cheese cream of our lives! I’ve never had something like that – saying that proud even if I used to believe I make the best kind.

fullsizerender-57

I guess you have no doubt on the points I’m going to give to Déryné. This lovely gem became my favourite place in a heartbeat! A huge thanks for the chilled, happy, relaxing atmosphere; for the kindest waiter of Budapest; and most importantly for the staff who made and unforgettable brunch for us with all the amazing, mind blowing yummies!!! We felt like we are in a different country in the happiest place and that brighten the whole day in the best positive way!

If you ever visit Budapest, please go there and just feel it, taste it, enjoy it – promise you will be satisfied! The world needs more places like Déryné!

D

RAFT (6).png

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s