Recipes

Stuffed Baked Apples – Töltött Sült Almácskák

!Görgess le a magyar változatért!

An apple a day keeps the doctor away. We all heard that from our grandparents while they tried to make us love fruits more than chocolate.

I actually believe in the power of fruits and veggies. The right amount every day can keep the doctor away!

These stuffed baked apples are one of the easiest desserts I’ve ever made. If you’re on a diet or just trying to live healthier but still like to treat yourself, this one is for you!

I have a sweet tooth, never denied that and I rarely go a day without something sweet. Nevertheless I try to eat healthy desserts as well, and I think I just found one of my new favorites which I’m gonna share with you on my YouTube channel as well.

fullsizerender-46

Ingredients

– 4 apples
– 1 cup of walnuts
– 1 cup of dried cranberries
– 4 tbsp honey
– lemon
– sea salt
– sesame seeds

Method

Core the apples with a sharp knife and a spoon. Make sure to leave some at the bottom – to keep the filling inside.

Break the walnuts with your hands and put it to a bowl. Add the dried cranberries, 4 tbsp of honey and a squeeze of one lemon. Sprinkle a pinch of sea salt into it and mix it all together.

Fill your apples with the mix, sprinkle sesame seeds on top and put it into the oven for 20 minutes on 165°C/330°F.

Seriously the easiest dessert ever! Plus it’s healthy and delicious!

Bon appetite!

D

IMG_5953.JPG


Minden nap egy alma, az orvost távol tartja. Hallottuk számtalanszor szüleinktől és nagyszüleinktől kiskorunkban. Ebből kiindulva készítettem el a következő desszertet. Gyors, finom és egészséges. Kell ennél több?!

Igyekszem minél több egészséges édességet enni – mert túlságosan is édesszájú vagyok. Persze ez nem mindig jön össze! A banános zabkekszemet már ismeritek, most egy még egyszerűbb finomságot osztok meg Veletek.

fullsizerender-46

Hozzávalók

– 4 alma
– 1 csésze dió
– 1 csésze aszalt vörösáfonya
– 4 ek méz
– 1 citrom
– tengeri só
– szezámmag

Elkészítés

Vágd ki az almák magházát egy éles kés és egy kanál segítségével. Ügyelj rá, hogy az alma alja megmaradjon – így a töltelék sem fog kifolyni.

Kissé törd össze a diót kézzel és tedd egy tálba. Add hozzá az aszalt vörösáfonyát, a 4 ek mézet és egy citrom levét. Ízesítsd egy csipet tengeri sóval – kihozza az édes és savanykás ízeket. Keverd össze a hozzávalókat jó alaposan.

Tölts meg az almákat a diós vörösáfonyás keverékkel és szórj szezámmagot a tetejére, majd süsd 165°C-on 20 percig.

Ennél egyszerűbb édességet én még nem csináltam. Nem mellesleg szuper jól néz ki és nagyon finom is!

Jó étvágyat!

D

IMG_5953.JPG

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s