Reviews

Ebéd a Bazilikánál – Lunch with a view @Bestia

!Scroll down for English!

Tény, hogy a reggeli az örök szerelmem, de ebédelni is nagyon szeretek Budapesten. A legjobb, amikor reggel még nem tudunk dönteni, hogy hova menjünk. Ilyenkor rögtönözni szoktunk Mesivel, így találtuk magunkat a Bestiában egy napsütéses szombat délutánon.

FullSizeRender (52)

Szuper asztalunk volt, kilátással a Bazilikára – imádom, sokszor csak úgy sétálgatok a környéken egyedül és csodálom a várost! A megszokott mentateám mellé füstölt kacsamellsalátát kértem, Mesi pedig Bestia Cézárt. Ő egyébként az ultimate Cézár sali szakértőm, mert szinte mindenhol kipróbálja és kellően kritikus is.

Mentatea 5*. Ezúttal nem is részletezem – biztosan unjátok már!

A kacsasaláta összességében rendben volt, különösen tetszettek az apró bacon darabkák a dresszingben. Ha már dresszing, sajnos az én salátámnál picit megborult a balzsamecetes üveg. Majdhogynem elnyomta a többi ízt, én személy szerint bőven megelégedtem volna a mennyiség felével.

A kacsamellszeletek lehettek volna egy hajszálnyit vékonyabbak – egész pontosan majdnem hajszálvékonyak. Ez csak személyes preferencia, tudom hogy viszonylag kevesen szeretik a nagyon vékony hússzeleteket. A fűszerezés viszont nagyon el volt találva, pont elég sós volt a kacsa és enyhén füstös, amit imádok.

FullSizeRender (51)

A Cézár saláta újragondolt változatát kapta Mesi, amit pirított kenyérkockák helyett morzsával tálaltak. Elmondása szerint érdekes ízélményt nyújtott, de ő személy szerint a kenyérkockás változatot részesíti előnyben. Azonban a dresszing különösen finom volt, ahogy ő mondta.

Saláta után mindig úgy érzem, legálisan kérhetek egy desszertet is – na jó, igazából mindig találok rá indokot. Ezúttal a sóskaramelles csupa csoki sütire esett a választásom, ami tulajdonképpen egy brownie volt. Rajongok érte és szeretem különféle helyeken kipróbálni, mert ez tipikusan olyan édesség, ami hihetetlenül egyszerű, mégis mindenki máshogy készíti. A család és a barátnők imádják az általam készített verziót, és bizony eddig én is a sajátomat preferálom mind közül.

Azt kell mondjam, nagyon elégedett voltam! A belseje picit ragacsos volt, ahogy az a nagykönyvben meg van írva. A sóskaramell máz kellően ellensúlyozta a tömör csokiorgiát. A két kis eper darabka pedig lazította az összhatást, pont annyi frissességet adva, hogy ki tudjak sétálni az étteremből és ne gurulva távozzak.

IMG_6206

Mindent összevetve ajánlom a Bestiát, igazán hangulatossá teszi a letisztult dizájn. Kivételesen nem tértem ki külön a pincérekre, akik egyébként kedvesek és figyelmesek voltak.

Az étlapon a báránybordától kezdve, a gulyáslevesen át a tésztákig mindent találtok, de mindenképp hagyjatok helyet ennek az isteni csokoládé mennyországnak is!

Nehezebb lehet a választás azoknak, akik valamilyen fajta ételallergiával/intoleranciával élnek együtt, ezért mindenképpen nézzétek meg az étlapot mielőtt mentek.

D


Breakfast is my all time favourite meal, but I also love to go out for lunch in Budapest! Improvisation is always the best. When we have no idea where to go in the morning and have to decide quickly as noon is getting closer. This is exactly how we found ourselves at Bestia with my Bestie on a sunny Saturday.

FullSizeRender (52)

We had a nice table with view to the Basilica – loveliest building in the city! I ordered a smoked duck salad with my usual mint tea, while Mesi asked for a Bestia Caesar salad. By the way, she is my ultimate Caesar judge because she orders it in so many places and have quite a similar, picky taste I have.

Mint tea was 10/10 and this time I’ll try not to praise it – I know it’s boring but I’m just obsessed!

Altogether the duck salad was alright, I loved the flavor combinations and the tiny bacon pieces in the dressing. Although sadly I’ve had way too much balsamic vinegar on it. The other flavors were almost covered by all that vinegar – just the half of it would’ve been enough.

Also, the meat slices could’ve been slightly thinner, but that’s only my taste. I understand there are just a few people out there who loves paper thin meat. The seasoning of the duck was amazing, though. Just enough saltiness and that smoky taste was absolutely fantastic!

FullSizeRender (51)

Bestia serves Caesar with bread crumbs instead of little cubes. As my Bestie said, it had an interesting taste but she prefers it with bread cubes. She also highlighted the dressing which was really tasty.

I can eat dessert after a salad, right?! Well, I always find an excuse anyway! I thought I’d go for the chupa chocolate pie with salted caramel. It was basically a brownie which I love, because it’s so simple, yet everyone makes it differently. According to my family and friends my brownie is the best and honestly I can’t argue with that.

Must say I was absolutely satisfied! The inside was a bit gooey, just how I like it. Salted caramel sauce highlighted the flavor of chocolate and still broke the usual ‘this is too sweet’ brownie effect. Plus those little strawberries added some freshness so I could actually walk out on my own feet without help.

IMG_6206

I do reccommend you to pay a visit to Bestia in Budapest! The atmosphere is really cool with nice waiters – even though I didn’t highligh them this time, they were all kind to us.

The menu offers a range of dishes from goulash soup and ribs to different pastas, but make sure to have enough space for the chupa choco pie!

Those who live together with multiple food allergies/intolerances might find it a bit harder to choose from the menu, so make sure you check it out before you go!

D

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s